api

API چیست؟

API دقیقاً چیست؟

اگر می خواهید در مورد API اطلاعاتی کسب کنید، به مکان مناسبی آمده اید! API مخفف application programming interface است. API ها قطعه های کدی هستند که امکان صحبت دستگاه های دیجیتال ، برنامه های نرم افزاری و سرورهای داده را با یکدیگر فراهم می کنند و آنها ستون فقرات اساسی بسیاری از سرویس هایی هستند که اکنون از آنها استفاده می کنیم.

یک راه آسان برای درک تعریف API این است که به برنامه هایی که هر روز استفاده می کنید فکر کنید. در دنیای متصل به اینترنت ، برنامه های وب و تلفن همراه برای استفاده انسان طراحی شده اند ، در حالی که API ها برای استفاده در سایر سیستم های دیجیتال و برنامه ها طراحی شده اند. وب سایت ها و API ها هر دو کار مشابهی را انجام می دهند ، مانند برگرداندن داده ها ، محتوا ، تصاویر ، ویدئو و سایر اطلاعات. اما API تمام جزئیات مورد نیاز برای زیبا جلوه دادن به چشم انسان را بر نمی گرداند – شما فقط داده های خام و سایر اطلاعات قابل خواندن توسط ماشین را می گیرید که در پشت صحنه لازم است تا منابع تحویل داده شده را برای نمایش، با استفاده کمک کوچکی از نیروی انسانی به کار بگیرید.

یکپارچه سازی API چیست؟

API integration” یک اصطلاح کاملاً معمول جستجوی Google است و ما خبرهای خوبی داریم. دلیل کل وجود API ها پشتیبانی از ادغام است. API integration به طور ساده، ارتباط بین دو (یا بیشتر) برنامه، سرویس یا سیستم، با استفاده از API است. برنامه ها از API برای ارسال و دریافت داده و محتوا بین یکدیگر استفاده می کنند.

تاریخچه API ها

API های وب با قرار دادن “تجارت” در “com.” شروع به کار کردند ، و به استارتاپ های تجاریی قدرت می بخشند، که می خواهند راه تجارت ما را در وب تغییر دهند. آنها با استفاده از این رسانه جدید محصولات و خدمات را از طریق یک وب سایت در دسترس مشتریان قرار دادند و همانطور که با شرکای خود کار می کردند ، سعی کردند بسیاری از تجارتهایی را که به شبکه وب کمک می کرد و شامل غولهایی مانند Salesforce ، eBay و Amazon بود ، به طور خودکار انجام دهند. . در سال 2004 ، با ظهور نژاد جدیدی از ارائه دهندگان API ، و ایجاد راه هایی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با شبکه های اجتماعی محلی و جهانی ، به رهبری افرادی مانند فیس بوک و توییتر ، تغییر در چشم انداز API شروع به ظهور کرد. با شروع قدرتمند در برنامه های تجاری و اجتماعی ، با انتقال همه چیز به ابر ، تحرک بسیار بیشتر و پایه و اساس دستگاه های نسل بعدی ، API ها به رشد خود ادامه دادند.

API ها برای چه استفاده می شوند؟

API ها برای چه استفاده می شوند؟ بسیاری و بسیاری از موارد ، از جمله:

  • API ها برنامه های کاربردی دسکتاپ را تأمین می کنند.
  • API پشت اکثر برنامه های وب است.
  • API ها برنامه های تلفن همراه را امکان پذیر می کنند.
  • API ها ابزار یکپارچه سازی برای solutionهای بدون کد هستند.
  • API ها دستگاه ها را به اینترنت متصل می کنند.
  • API ها شبکه ها – یا اطلاعات منتقل شده بین برنامه ها ، سیستم ها و دستگاه ها را تعریف می کنند.
  • API ها حتی موارد روزمره مانند اتومبیل ، زنگ در ، ماشین ظرفشویی و دستگاه های پوشیدنی را به هم متصل می کنند.

چرا باید به API ها اهمیت دهید؟

کنجکاو هستید که چرا باید به API ها اهمیت دهید؟ در اینجا یک لیست بسیار مختصر وجود دارد:

  • API به شما کمک می کند تا به داده های مورد نیاز برای انجام کار دسترسی پیدا کنید – خواه کاربر تجاری باشید ، دانشجو باشید یا از برنامه ای برای سرگرمی استفاده کنید.
  • API ها تلفیق سیستم های مختلف را با هم امکان پذیر می کنند ، مانند سیستم های مدیریت ارتباط با مشتری ، پایگاه داده یا حتی سیستم های مدیریت یادگیری مدرسه.
  • API ها به ادارات ، تیم ها و گروه های مختلف کمک می کنند تا چابک تر شوند.
  • API ها به سازمان ها ، مدارس ، سازمان های دولتی و سازمان های غیرانتفاعی کمک می کنند تا روابط خود را با سایر سازمان ها ، موسسات تحقیقاتی و آژانس ها تقویت کنند.

API ها چگونه کار می کنند؟

API ها با به اشتراک گذاری داده ها و اطلاعات بین برنامه ها ، سیستم ها و دستگاه ها کار می کنند – این امکان را برای این موارد فراهم می کند تا با یکدیگر صحبت کنند.

گاهی اوقات ساده ترین راه برای فکر کردن در مورد API ها ، فکر کردن در مورد استعاره است و سناریوی رایجی که بسیاری از افراد از آن استفاده می کنند مربوط به مشتری ، پیشخدمت و آشپزخانه رستوران است: مشتری با گارسون صحبت می کند و به گارسون می گوید چه چیزی می خواهد. پیشخدمت سفارش را پایین آورده و آن را به آشپزخانه منتقل می کند. آشپزخانه کار خود را انجام می دهد و غذا ایجاد می کند و سپس گارسون سفارش را به مشتری تحویل می دهد.

در این استعاره ، مشتری مانند کاربری است که به گارسون می گوید چه می خواهد. پیشخدمت مانند یک API است، سفارش مشتری را دریافت می کند و سفارش را به دستورالعمل های آسان تبدیل می کند که سپس آشپزخانه برای انجام آن سفارش استفاده می کند – اغلب به دنبال یک مجموعه کد خاص یا ورودی ، که آشپزخانه به راحتی تشخیص می دهد، می باشد. آشپزخانه مانند سروری است که امیدواریم کار ایجاد سفارش را به روشی که مشتری می خواهد انجام دهد! وقتی غذا آماده شد ، پیشخدمت سفارش را برداشته و به مشتری تحویل می دهد.

چرا باید از API استفاده کرد؟ دلایل استفاده از API ها

دلایل استفاده از API چیست؟ تقریباً تعداد آنها برای شمارش بسیار زیاد است ، اما برای پاسخگویی واقعی به این سوال ، ما از هزاران توسعه دهنده حرفه ای پرسیدیم که چرا در گزارش سالانه API ما تولید یا مصرف API را انتخاب می کنند. در اینجا پاسخ های برتر آنها وجود دارد:

  • ادغام با سیستم های داخلی و خارجی: یکی از مهمترین دلایلی که توسعه دهندگان از API استفاده می کنند ادغام یک سیستم با سیستم دیگر است. به عنوان مثال ، اگر می خواهید سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) شما با سیستم اتوماسیون بازاریابی شما ادغام شود ، می توانید با استفاده از یک API این دو سیستم را قادر به گفتگو با یکدیگر کنید تا در صورت اضافه کردن یک مشتری جدید توسط نماینده فروش ، به طور خودکار ایمیل بازاریابی ارسال کنید.
  • افزودن یا افزایش عملکرد سیستمهای داخلی و خارجی: دلیل متداول دیگر که توسعه دهندگان از API استفاده می کنند ، افزودن یا افزایش عملکرد سیستم های داخلی و همچنین سیستم های خارجی است. به عنوان مثال ، اگر شما یک سیستم داخلی دارید که روزهای مرخصی را برای مدیران ردیابی می کند ، ممکن است با استفاده از یک API به کارمندان اجازه دهید روزهای مرخصی را با استفاده از ایمیل خود درخواست کنند.
  • افزودن یا افزایش کارایی برای مشتریان: بعضی اوقات وقتی کارایی را اضافه می کنید یا افزایش می دهید ، برای بهبود تجارب مشتریان و کمک به آنها برای تعامل بهتر با سازمان شما است. به عنوان مثال ، اگر در یک شرکت تحویل غذا کار می کردید ، ممکن است با استفاده از API به طور خودکار به مشتری ها اطلاع دهید که وعده های غذایی آنها به خانه شان نزدیک می شود.
  • تسریع در توسعه نرم افزار و سیستم: API ها به توسعه دهندگان اجازه می دهند به جای برنامه های بزرگ و یکپارچه ، کد را به صورت میکروسرویس ها تحویل دهند. با این قابلیت ، توسعه دهندگان می توانند با حذف وابستگی ها و کاهش هزینه های اضافی مربوط به بررسی کد ، تست و موارد دیگر ، در توسعه نرم افزار و توسعه سیستم سرعت بگیرند. راه دیگری که API ها به تسریع توسعه کمک می کنند این است که به تیم های frontend و backend اجازه می دهد تا موازی کار کنند. به عبارت دیگر ، یک توسعه دهنده frontend می تواند در ایجاد frontend، بر روی آنچه کاربران و مشتریان مشاهده می کنند ، کار کند ، در حالی که یک توسعه دهنده backend می تواند بر روی قسمت اساسی سیستم کار کند ، یا آنچه که کاربران و مشتریان نمی بینند.
  • کاهش هزینه های عملیاتی: دلیل دیگر استفاده توسعه دهندگان از API کاهش هزینه های عملیاتی است. API ها می توانند به عملکردهای مختلفی که ممکن است توسط انسان از گرفتن گزارش تا ارسال ایمیل تا انتزاع داده ها از یک سیستم برای اشتراک گذاری با سیستم دیگر انجام شده باشد ، کمک کنند. API ها از بسیاری جهات دیگر می توانند به کاهش هزینه های عملیاتی کمک کنند. به عنوان مثال می توان به راه اندازی و خاموش کردن خودکار سیستم های تولید ، ایجاد برنامه برای کارگران یا حتی کاهش تعداد افرادی که نیاز به مجوز نرم افزار دارند ، اشاره کرد.
  • کاهش هزینه های توسعه نرم افزار: یکی از بزرگترین راه هایی که API ها می توانند هزینه های توسعه نرم افزار را کاهش دهند ، اجازه دادن به توسعه دهندگان برای ساخت componentهای قابل استفاده مجدد است. به عنوان مثال ، یک توسعه دهنده backend می تواند سیستمی ایجاد کند که در آن اطلاعات مربوط به مشتریان از جمله نام ، آدرس ایمیل ، خریدهای اخیر محصولات و غیره ارائه شود. سپس سایر توسعه دهندگان در سراسر سازمان می توانند از API ها برای گرفتن این اطلاعات و پیگیری پرداخت ها برای امور مالی و حساب ها استفاده کنند. کمک می کند به خدمات مشتری در حل سریع مشکلات ، یا حتی ایجاد توصیه هایی برای فعالیت های بازاریابی. API همچنین می تواند به روشهای دیگر مانند کاهش پیچیدگی معماری و کاهش تلاش لازم برای ایجاد تغییرات در سیستم ها ، به کاهش هزینه های توسعه نرم افزار کمک کند.
  • بهبود نرم افزار و تست سیستم: API ها می توانند به تست نرم افزار و سیستم کمک کنند تا تیم های مهندسی تست بتوانند تست های مربوط به اجزای frontend ، قسمت هایی از نرم افزار را که کاربران می بینند را از تست اجزای backend ، قسمت هایی از نرم افزار که کاربران نمی بینند ، جدا کنند. سلامتی ، کیفیت و عملکرد API نیز می تواند با استفاده از تست خودکار بررسی شود و تست API می تواند در pipline CI / CD ادغام شود.
  • بهبود امنیت و حاکمیت سازمانی: از API ها می توان برای بهبود امنیت سازمانی استفاده کرد. به عنوان مثال، از API ها اغلب برای تأمین Single Sign-On استفاده می شود ، این توانایی کاربران برای استفاده از یک نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سیستم های مختلف است. این به شما کمک می کند تا از انبوه ترسناک یادداشت های مهم با نام های کاربری و رمزهای عبور جلوگیری کنید ، که می تواند یک خطر بزرگ امنیتی باشد. API ها نیز اغلب بخش بزرگی از حاکمیت شرکتی هستند. از API ها می توان برای اعمال و خودکارسازی قوانین و سیاست های شرکتی مانند نیاز به تأیید قبل از پرداخت هزینه ها به کارمندان استفاده کرد.
  • فعال کردن برنامه های تلفن همراه: بسیاری از برنامه های تلفن همراه به API متکی هستند تا اطلاعات مهم را به کاربران ارائه دهند. به عنوان مثال ، اگر از تلفن همراه خود برای بررسی پرواز و انتخاب صندلی خود استفاده می کنید، API ها می توانند صندلی مورد نظر را با شما ارتباط دهند تا مهمانداران هنگام سوار شدن از محل نشستن شما مطلع باشند.
  • کاهش قطعی ها و سیستم های non-performing: سرانجام ، API ها می توانند به کاهش قطعی و سیستم های غیر عملکردی کمک کنند. به عنوان مثال ، ممکن است یک شرکت با استفاده از API به سرعت یک مشکل خاص در خط تولید را تشخیص دهد و حتی یک راه حل توصیه کند که به کارکنان تعمیر و نگهداری کمک می کند سیستم را تعمیر کرده و سریعتر به وضعیت آنلاین برگردند.

انواع مختلف API ها

انواع مختلفی از API وجود دارد و روشهای مختلفی برای دسته بندی آنها وجود دارد. در اینجا برخی از رایج ترین ها آورده شده است.

API داخلی، خارجی، Partner

یکی از روشهای دسته بندی API این است که چه کسی به آنها دسترسی دارد:

  • API های داخلی API هایی هستند که خصوصی هستند و فقط توسط تیم ، بخش ، شرکت یا سازمان شما استفاده می شوند.
  • API های خارجی که به نام API های عمومی یا API باز نیز شناخته می شوند (که با OpenAPI متفاوت است) ، API های عمومی هستند که برای استفاده در دسترس همه است.
  • API های Partner، خصوصی هستند و فقط با شرکای خاص و ادغام شده، خارج از سازمان شما به اشتراک گذاشته می شوند.

سبک های معماری API

وقتی صحبت از معماری API می شود ، تعدادی سبک وجود دارد – بعضی جدیدتر ، برخی قدیمی تر و همه در اکوسیستم API جایگاهی دارند. با تعریف گسترده “سبک های معماری” ، در اینجا لیستی از محبوب ترین سبک ها ذکر شده است که به ترتیب تعداد استفاده از آنها ذکر شده است:

  • REST API:

REST مخفف کلمه REpresentational State Transfer است. REST API به چند اصل راهنما مانند ساختار کلاینت-سرور ، رابط های ساده و یکنواخت برای برقراری ارتباط در سراسر سیستم ، عملیات های بدون وضعیت و غیره متکی هستند.

  • Webhooks:

Webhook ها مبتنی بر رویداد هستند و به عبارت ساده، پیامهای خودکار ارسال شده از یک سیستم به سیستم دیگر در زمان وقوع یک رویداد هستند. از Webhooks حتی به عنوان “reverse API“، مفهومی برای بررسی تغییرات داده ها نیز یاد می شود.

  • SOAP API:

SOAP مخفف Simple Object Access Protocol است. SOAP API ها ساختار و رسمیت بیشتری نسبت به سایر API ها دارند ، قابل اعتماد هستند اما می توانند از سایر API ها کندتر باشند. SOAP API ها از یک پروتکل پیام رسانی مبتنی بر XML استفاده می کنند که شامل برچسب های Envelope ، Header و Body می باشد که توسط endpoint مورد نیاز است.

  • GraphQL API:

GraphQL مخفف Graph Query Language است. Graph Query Language نحوه درخواست یک API از API دیگر را مشخص می کند و به جای تکیه بر نحوه تعریف سرور از endpoint ، یک  GraphQL query می تواند اطلاعات خاصی را بخواهد. GraphQL در ابتدا توسط فیس بوک به عنوان ابزاری داخلی در سال 2012 ایجاد شد اما آنها آن را بصورت عمومی در سال 2015 به عنوان یک زبان open source برای API ها منتشر کردند.

  • WebSocket API:

API های WebSocket متکی به پروتکل ارتباطات رایانه ای WebSocket هستند که یک کانال ارتباطی دو طرفه است و از طریق یک اتصال TCP واحد است. پروتکل WebSocket را با HTTP (پروتکل انتقال HyperText) مقایسه کنید ، که یک ارتباط نیمه دو طرفه است. WebSocket API یک روش استاندارد برای ارسال اطلاعات و داده به کلاینت ها برای سرورها فراهم می کند ، حتی زمانی که کلاینت درخواست داده ندارد. همچنین API های WebSocket ضمن باز نگه داشتن اتصالات ، امکان برقراری ارتباط بین کلاینت و سرور را نیز فراهم می کنند.

  • gRPC API:

RPC موجود در gRPC مخفف کلمه Remote Procedure Call است. API های gRPC توسط Google ایجاد شده اند. در gRPC ، کلاینت می تواند مانند یک local object، از سرور فراخوانی کند و این باعث می شود برنامه ها و سیستم های توزیع شده بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

  • Server-sent event API:

Server-Sent Events ، همچنین به عنوان SSE شناخته می شود ، فناوری است که به داده هایی که از سرور push می شوند متکی است. با این کار کلاینت می تواند از طریق اتصال HTTP به طور خودکار به روزرسانی ها را دریافت کند.

  • AMQP API:

AMQP مخفف Advanced Message Queuing Protocol است. AMQP یک پروتکل است که از استانداردهای باز پیروی می کند و در لایه برنامه کار می کند. AMQP برای میان افزار پیام محور مناسب است و مانند سایر پروتکل ها ، AMQP نحوه ارتباط ارائه دهندگان پیام و کلاینت را با یکدیگر تعیین می کند. چند ویژگی وجود دارد که AMQP را متمایز می کند از جمله توانایی آن در صف و مسیریابی پیام ها ، که از قابلیت اطمینان و امنیت AMQP پشتیبانی می کند.

  • MQTT APIs:

MQTT مخفف Message Queuing Telemetry Transport است. پروتکل پیام رسانی MQTT توسط سازمان پیشرفت استانداردهای اطلاعاتی ساختاری تعریف شده است که با نام OASIS شناخته می شود. MQTT برای اینترنت اشیا (IoT) کاملاً مناسب است ، تا حدی به دلیل بسیار سبک بودن. MQTT به دستگاه ها اجازه می دهد پیام ها را منتشر کنند و یا دریافت کنند.

  • EDI:

EDI مخفف Electronic Data Interchange است و مدتهاست که از دهه 70 وجود دارد! ایده پشت EDI این است که به مشاغل اجازه برقراری ارتباط الکترونیکی با هم را بدهد ، و معمولاً اطلاعاتی را که روی کاغذ نوشته شده است ، مانند رسیدها یا فاکتورها را  ارسال کنند یا اطلاعاتی مانند سفارشات خرید را سفارش دهند.

 

0 دیدگاه در “API چیست؟افزودن → خودتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *